MOBILNOST OSOBA KOJE RADE SA MLADIMA

MOBILNOST OSOBA KOJE RADE SA MLADIMA

Do sada smo dosta pisali o programima za mobilnost mladih kao i praktičnim primjerima I iskustvima mlnogih mladih koji su individualno ili grupno sudjelovali u mobilnosti. No međutim to nije cijela slika!

Da bi se slika međunarodne mobilnosti mladih upotpunila moramo navesti da postoji i mobilnost za osobe koje rade sa mladima. Te mobilnosti također mogu biti različite, kao što su: podijela osoblja, studijske posjete, stručni seminari, konferencije te treninzi. Svi ovi tipovi podaktivnosti su neophodni kako bi se razvila partnerstva, politike i/ili inicijative za mlade, mreže udruga mladih, programi za mlade i slično.

Ovo je zapravo sve ono prije što se izdešava prije nego što mladi odu na neki projekt mobilnosti jer bez politika za mlade, partnerstava ili programa za mlade ne bi bilo ni mogućnosti za organiziranu mobilnost mladih.

Želim vam odmah navesti primjer mobilnosti osoba koje rade sa mladima. Riječ je o treningu koji se održao u Lorca-I u Španjolskoj, na kome su radnici sa mladima educirali za korištenje digitalnih alata za rad sa mladima, s fokusom na digitalnim alatima za gejmifikaciju odnosno učenje kroz igranje. Tijekom 8 dana treninga 12 radnika sa mladima je učilo, testiralo i kreiralo svoje digitalne alate za rad sa mladima. Digitalni alati koje su koristili najviše su: ActionBound i Open Badgets

Tijekom treninga nismo samo učili o digitalnim alatima nego smo i testirali neke platforme i učili kako da ih sami napravimo kako bi slične stvari mogao raditi svaki partner u svojoj lokalnoj / regionalnoj zajednici.

Autor: Borisz Negeli

Stavovi i mišljenja autora teksta osobni su i ne održavaju nužno stavove udruge.

Članak je napisan u sklopu projekta “Lokalni info-centar za mlade Zagor”. Projekt sufinancira europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.